Løsning af opgaver

– Også for HR afdelinger og rekruttering firmaer!

REKRUTTERING

Digitalt arbejde kan være svært at beskrive, fordi det næsten indeholder en virksomhed i virksomheden. Der er teknik, salg, kundepleje, markedsføring etc. Man kan ikke arbejde digitalt uden at tage hensyn til, at der er teknik med muligheder og begrænsninger, produktkendskab med stringente stamdata, målgruppekendskab til digitale brugere, psykologien omkring brugervenlighed, digitale markedsførings muligheder, digital jura og meget andet.

Derfor kan det også være en udfordring at finde lige præcis dén person, som er det rette match til virksomheden, opgaverne, den digitale modenhed etc. Og det er dyrt og ærgerligt for begge parter, hvis ansættelsen ender i en tidlig afsked.

Ansættelsesproceduren består af 4 faser:

 

 

  • Afklaring: virksomhedens digitale modenhed, opgaver, støttemuligheder samt (digitale) strategi
  • Jobannoncen
  • Screening af kandidater
  • Ansættelsessamtaler
Forarbejdet

Ligesom at den overordnede strategi bør være på plads og i særdeleshed afstemt med interessenterne i  virksomheden, så er det også vigtigt, at få afklaret de rammer, som en digital person skal ind og virke i.

Virksomhedens digitale modenhed er afgørende for om det er en generalist eller en specialist, man skal have på banen. Er teknikken på plads eller skal den først udvikles? Er arbejdsrutinerne, processer og værdikæder rettet mod det digitale? Er øvrige IT systemer? Er det digitale en del af strategien og budgetterne?

Ligeledes er det vigtigt at få afklaret hvilke ressourcer, der er til rådighed – internt og eksternt – og hvilke man skal forvente at en ny medarbejder besidder.

De forventede opgaver samt støtte fra andre afdelinger skal klarlægges etc.

Alle disse indledende afklaringer kan være svære at få hold på, når man ikke kender alle de tværgående problematikker. Derfor tilbyder jeg også assistance til HR afdelinger og rekrutteringsfirmaer, som søger digitale profiler.

Udførelsen

Når der er sket en afklaring af opgaver, forventninger og egen modenhed, er det muligt at forfatte annoncen med krav til den digitale profil.

 

Efterfølgende skal de ske en screening af kandidaterne og deres faglighed.

Slutteligt skal der afholdes samtaler

Jeg kan hjælpe i alle dele af processen og sikre et godt match mellem virksomhed, opgaver og kandidat.

 

Læs også mere om de andre hovedgrupper, som jeg kan hjælpe dig med: